Наставникът на Пирин Иво Тренчев нямаше много поводи за радост в първия мач след завръщането си в клуба. Той даде трезва оценка на ситуацията след днешната загуба с 0:2 от Арда.

“Имахме своите шансове - при гредата от корнера на Сашо Дюлгеров и ситуацията, при която Любо вкара гол. Трябва да се преразгледат, не мога да ги коментирам, защото трябва да ги видим. Вярвам, че г-н Кабаков е добър съдия са взели правилното решение”, сподели Тренчев.

“Ако разделим мача, първото полувреме бе по-слабото, второто имаше едно оживление, но не е това, което ние искаме. Не искам да се пускам в подробности, има неща, които трябва да си ги кажем вътре в отбора. Ако искаме да играем друг футбол, трябва много работа, а времето си тече, мачовете идват един след друг. Ако искаме да сме агресивни и да тичаме, не можем да изглеждаме по този начин.

Можехме да се върнем в мача с тези ситуации, можеше да стигнем до равен, но така е било писано да стане. Трябва да си направим правилните изводи. Правим грешки в зони, които не трябва, не можем да задържим трайно топката, припряни сме, прибързани и ред други неща, но ще си ги кажем вътре в съблекалнята”, коментира още той.

“Имаме много работа. Паузата от две седмици може да стане една седмица, защото към 14-ти, следващия четвъртък се очертава да се играе отложения мач с Левски. Предстои да се вземе решение. В защита сме твърде млади, правят се грешки, но проблемите бяха и в средата на терена. Фукнционалното състояние едва ли ще се подобри за 7-10 дни. Надявам се във времето напред да надграждаме. Трябва някъде да взимаме точки, за да останем в играта. В противен случай ще е тежко. Трябва да ги вдигнем психологически, пореден мач, който се губи. Доста работа има, трябва да продължим напред и да вярваме”, сподели Тренчев.