Днес стартира основната част от груповата фаза на Лигата на конференциите. След миналогодишния триумф на Уест Хам, сега тимове като Астън Вила, Фиорентина и Айнтрахт (Франкфурт) също не крият амбициите си да спечелят турнира.

Най-голям интерес за българските фенове представлява група “H”, където е родният шампион Лудогорец. Разградчани са домакини на Спартак (Търнава) и ще искат да стартират силно. В друга от ранните срещи Фенербахче с Един Джеко и Душан Тадич посреща коравите датчани от Нордселанд.

В още три групи мачовете са ранни и започват от 19:45. Група “E” предлага един от най-любопитните двубои, като Легия (Варшава) е домакин на високолетящия тим на Астън Вила. Тук е още и миналогодишният полуфиналист в турнира АЗ Алкмаар, който започва кампанията с гостуване на Жрински (Мостар).

🟣 Incredible comeback from Aston Villa in the league!@AVFCOfficial || #UECL pic.twitter.com/bwrwGWfNtC

— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague) September 18, 2023

Миналогодишният финалист в Лигата на конференциите Фиорентина ще гостува на белгийския Генк, а Ференцварош приема сръбския Чукарички в срещите от група “F”.

Крайно любопитни тимове са се събрали и в група “G”. ПАОК с Кирил Десподов в състава ще гостува в Хелзинки на местния ХИК. Aйнтрахт (Франкфурт), който елиминира Левски в плейофите, пък ще посрещне шотландския Абърдийн.

📋#SquadList Η αποστολή της ομάδας μας για την αναμέτρηση κόντρα στην Ελσίνκι στην Bolt Arena #HJKPAOK #UECL #FightBack
📝#TrainingReport - https://t.co/nQlPlNxwps #training #news pic.twitter.com/XzjoO70fBn

— PAOK FC (@PAOK_FC) September 19, 2023

Група “А” на турнира предлага изтегления по-рано мач между френския Лил и Олимпия (Любляна), който елиминира от Шампионската лига именно Лудогорец. В 22:00 часа започват и другите срещи от турнира, като в същата група Слован (Братислава) посреща сензацията от Фарьорските острови Клаксвик, който е абсолютен дебютант и първи представител на страната си в групова фаза на евротурнирите.

В наглед равностойната и изравнена група “B” Макаби (Тел Авив) посреща друг дебютант - исландците Брейдаблик. Зоря (Луганск) пък ще е домакин на Гент, като мачът ще играе в полския град Любин заради войната в Украйна.

🇹🇷 Will Fenerbahçe extend their winning run?
🇬🇷 Vangelis Pavlidis to score?

Make your predictions 👇@bwin_de || #UECLpredictor || #UECL pic.twitter.com/YCbOSAPx4j

— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague) September 20, 2023

В група “C” има два ясно изразени фаворита - Динамо (Загреб) и Виктория (Пилзен). Хърватите са домакини на Астана, а чехите посрещат косоварите Балкани.

Група “D” предлага един от здравите сблъсъци на вечерта - Брюж срещу амбициозния турски Бешикташ. В другата среща Лугано е домакин на Бодьо/Глимт.