Вчера Берое загуби с 0:1 гостуването си на Ботев (Враца) в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. На всички направи впечатление, че “заралии” започнаха без нито един българин в стартовия си състав.

Справка на Sportal.bg показва, че не само родни състезатели са липсвали в 11-те, но и такива от Европа. Сред избраниците на аржентинския треньор Хосе Луис Ачиари попаднаха 10 южноамериканци и един африканец. Севайос се води испанец, но всъщност е роден в Еквадор, а Вини Трибуле има френско гражданство, но е родом от Камерун.

Любопитното в случая е, че дори най-богатите клубове в България - Лудогорец и ЦСКА - София, които разполагат и с най-голям брой чужденци, не са си позволявали подобно нещо. През годините се е случвало в някои епизодични двубои, при травми на българи, да започват без родни футболисти, но не и изцяло без състезатели, които да са родени в Европа.

11-те на Берое при гостуването на Ботев (Враца): Ачинели (Аржентина), Говеа (Еквадор), Минго (Аржентина), Скуадроне (Аржентина), Каскардо (Бразилия), Селесте (Аржентина), Ласо (Колумбия), Тиаго (Аржентина), Политано (Аржентина), Севайос (Еквадор), Трибуле (Камерун)