Пирин (Благоевград) приема Крумовград в ранния неделен двубой от efbet Лига. Началният съдийски сигнал на Васил Минев на стадион "Христо Ботев" ще прозвучи в 18:00 часа.

Домакинините от Благоевград започнаха сезона със серия от отрицателни резултати, но се пробудиха в последния кръг, когато надвиха с 2:1 Хебър (Пазарджик) на Любослав Пенев. Победата на стадион "Георги Бенковски" за "орлетата" изковаха Борис Тютюков и Мартин Бачев с голове през второто полувреме. Така Пирин вече разполага с четири точки в актива си, колкото преди този кръг имат още Славия и Етър.

В средата на седмицата "зелените" се разделиха с досегашния си спортен директор Петър Занев, а отбора напусна халфът Гезим Пепси. Юношата на Базел пристигна в Благоевград през юли, но не успя да се наложи в тима от Югозападна България. Футболистите на Иво Тренчев ще търсят нови точки в битката за оцеляване.

По същото време Крумовград пристига в Благоевград като хит в шампионата. Отборът на Неманя Миланович, който играе своя първи сезон в efbet Лига, записа победи над Лудогорец, ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) и взе точка от Левски в последния кръг.

Хората на Миланович ще преследват три пункта на стадион "Христо Ботев", с които да затвърдят още повече отличното си представяне от началото на кампанията. По време на срещата с Левски, завършила 2:2 в Коматево, халфът Димитър Тонев пострада сериозно, напускайки терена със счупена ръка, което го вади временно от сметките на сръбския наставник на Крумовград.

ПИРИН (БЛ) - КРУМОВГРАД

Вероятни състави:

ПИРИН: Ковальов, Семенив, Дюлгеров, Бачев, Йорданов, Бенгюзов, Абу, Суда, Тасев, Тютюнов, Комано 

КРУМОВГРАД: Я. Георгиев, Велев, Пехливанов, Шимич, А. Георгиев, Юсеин, Кацаров, Милянович, Рапосо, Луан, Колев

Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Съдия: Васил Минев
Начало: 18:00 часа