Отборът на Левски приема Лудогорец в голямото дерби от 12-ия кръг на efbet Лига. Главен съдия на сблъсъка ще е Георги Гинчев. 

Слушай на живо: Левски - Лудогорец

Домакините имат четири победи и едно равенство в последните пет шампионатни мача, в които са записали четири сухи мрежи. В последния кръг "сините" надиграха с 2:0 Славия. Интересен факт е, че Левски е в серия от пет домакинства, в които неизменно печели, без да допусне и гол във вратата си. С тези резултати тимът на Николай Костов се намира на трето място във временното класиране с актив от 22 точки. 

"Орлите" от Разград пък не успяват да покажат най-доброто си лице в шампионата, след като в последните пет кръга отборът има само две победи. Тези резултати класират към този момент Лудогорец на седмо място със 17 пункта. Трябва да отбележим, че съставът е допуснал голове в последните си три срещи.

Очаква се стадион "Георги Аспарухов" да е пълен, като през вчерашния ден бяха изкупени над 9000 билета. Това без съмнение ще даде допълнителна мотивация на "сините" футболисти, които показаха много силни игри, когато стадионът е изпълнен до краен предел. 

Двамата треньори ще имат да вземат няколко решения за своите състави. Аут за сметките на Николай Костов е Асими Фадига, който бе изгонен в последния кръг. На негово място по всяка вероятност ще започне Асен Митков. 

При Ивайло Петев голямата дилема ще е дали да заложи на грешника от мача с Локомотив (Пловдив) Симон Слуга, или да върне под рамката на вратата Серджио Падт, който този сезон има само една среща в efbet Лига. 

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

Левски:

Лудогорец:

Стадион: "Георги Аспарухов"
Главен съдия: Георги Гинчев
Начало: 20:30 часа