В събота беше вечерта на Антоан Бароан. Нападателят на Ботев Пловдив се завърна в състава с гръм и трясък. Той реализира хеттрик в мрежата на Берое и предопредели крайния изход в Битката за Тракия. „Канарчетата“ триумфираха с 4:1, като един гол прибави Ивелин Попов.

След трите реализирани попадения Бароан доближи върха в престижна класация. С общо 23 гола той е на третото място при чуждестранните голмайстори в историята на Ботев Пловдив. Само след още едно попадение 23-годишният французин ще окупира второто място, а след две ще изравни лидера в класацията Жоао Пауло.

Неговият сънародник Реда Рабей също има повод за гордост. Той изигра мач №72 с жълто-черната фланелка и вече е в топ 3 на чужденците, играли за Ботев.

Водачи тук са чехът Томаш Иршак със 106 мача и полякът Адам Стаховяк заставал в 97 срещи под рамката на вратата на „канарчетата“.

Лошата новина за Душан Керкез е жълтият картон на Ивелин Попов. Капитанът на тима е с пет официални предупреждения от началото на първенството и ще пропусне предстоящото гостуване на ЦСКА 1948. Важно уточнение е, че два от жълтите картони Попето получи като футболист на Левски.