Пирин (Благоевград) и Славия излизат един срещу друг в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” стартира в 17:30 часа, а главен рефер ще бъде Волен Чинков.

Домакините се намират в доста добра форма. След лошото си начало “орлетата” нанизаха три поредни победи в последните си три мача - срещу Хебър, Крумовград и Етър. Така те събраха в актива си 10 точки и се изкачиха до 14-ото място в класирането. Все още отборът се намира в опасната зона, но дръпна на цели 6 точки пред преследвачите си - Славия и Етър. Назначаването на Иво Тренчев като нов старши треньор определено засега дава своя резултат и феновете ще се надяват на нова победа на своя тим в ключовия сблъсък с “белите”.

Славия от своя страна определено не показва лице, което е присъщо за отбора. Столичани имат едва една победа от старта на кампанията и са тима с най-лоша голова разлика (-17). Те имат вкарани едва 5 гола от началото на сезона и са допуснали цели 22 в своята врата. Така Славия се намира на 15-ата позиция с равни точки с последния Етър - 4. Отборът е в серия от 7 поредни двубоя, в които записва само загуби, а миналия кръг отстъпи на Левски в най-старото столично дерби. Днешният мач може да се счита като задължителен за “белите”, ако искат да се доближат до Пирин и до излизане от опасната зона.

През миналата кампания Славия и “орлетата” се изправиха два пъти един срещу друг. И в двата случая столичния тим победи, като и в двата случая вкара два гола - 2:1 в Благоевград и 2:0 в София. В последните си пет мача срещу Славия Пирин няма победа - 2 равенства и 3 загуби. Предстои да видим дали днес благоевградчани ще успеят да прекъснат негативната си серия срещу този противник.

ПИРИН - СЛАВИЯ

Вероятни състави:

ПИРИН (4-2-3-1): Ковальов; Семенив, Дюлгеров, М. Бачев, А. Димитров; Аюб, Бенгюзов; И. Тасев, Сюда, Тютюков; Комано

СЛАВИЯ (4-2-3-1): С. Вуцов; Томбак, М. Георгиев, Генев, Керчев; Мартинов, Дост; К. Добрев, Г. Иванов, Тасев; В. Николов

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: “Христо Ботев”, Благоевград 
НАЧАЛО: 17:30 часа