Берое посреща Локомотив (София) във втория мач за деня в efbet Лига. Срещата на стадион "Берое", която е част от XIII кръг на първенството, стартира в 20:00 часа под Аязмото, под свирката на съдията Георги Иванов.

Берое започна сезона сравнително добре, но в последните мачове "зелените" натрупаха доста негативни резултати - последната победа на старозагорци е от 19 август, когато беше ударен с 3:0 тимът на Славия. Последваха пет загуби и едно реми - 0:0 с ЦСКА 1948. В предишния кръг интернационалният състав на Берое загуби от Ботев (Пловдив) с 1:4 в Битката за Тракия. Сега заралии ще има възможност да се върнат на победния път срещу столичния Локомотив.

Очаква се в състава на Хосе Луис Ачиари за двубоя с "железничарите" да се завърнат Лусиано Скуадроне, Джани Политино и Франческо Селесте. В последно време Берое показва плачевно ниска успеваемост в атака - едва 1 гол в последните общо пет мача.

Локомотив (София) тръгна леко нагоре след треньорската смяна - Данило Дончич замени клубната легенда Стойчо Стоев, след което беше записан сладък за клуба от "Надежда" успех над Славия с 2:1 насред "Овча купел". Последваха две поражения - от Лудогорец и ЦСКА - София, а в предишния кръг "червено-черните" не се дадоха на Черно море, завършвайки 0:0 с добре смазаната машина на Илиан Илиев.

Очаква се в Стара Загора Дончич да направи някои промени в своя състав. Бившият сръбски нападател може да хвърли в боя последните две нови попълнения на Локомотив (София). Става дума за португалския централен бранител Гонсало Кардосо и халфа Антони Иванов.

БЕРОЕ - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-1-4-1): Ачинели; Каскардо, Ласо, Минго, Еспиноса; Скуадроне; Трибуле, Ойос, Б. Пенчев, Говеа; Годой

ЛОКО СФ (3-4-2-1): Любенов; Л. Иванов, Димов, Ками; Найденов, Милошев, Станоев, Франко; С. Траоре, Франса; Д. Митков

СЪДИЯ: Георги Иванов
СТАДИОН: "Берое", Стара Загора
НАЧАЛО: 20:00 часа