Капитанът на Черно море Даниел Димов даде интервю пред "Дарик", в което говори за всичко в отбора.

"Самият факт, че 13 мача нямаме загуба, не допускаме толкова голове, колкото предните сезони, ни помага да постигаме такива резултати. Естествено, колективът не, че е бил лош през предните години, но тази година е водещ. Отборната игра, себераздаването, това все компоненти, които помагат за изграждането на един добър отбор, на един добър колектив.

Познаваш ме добре и знаеш, че винаги съм от хората, които се целят високо. Със сигурност тестът, който ни предстои в следващия кръг, не е лек, но такъв беше и предната седмица срещу Локомотив Пловдив. Всичко си зависи от нас, най-важното, това, което се натъртва винаги, е да се опазим от контузии, да сме здрави, защото ние сме като една верига и всеки един от нас ще бъде полезен в даден момент.

Всички сме единни. Това, че връзката между фенове, ръководство, треньор и футболисти е близка, ни помага да се сплотим повече като екип, като отбор. Тава е самата идея и философия на клуба. Наистина всички се надяваме, силно желаем тази година да е нашата и само времето ще го покаже.

Ако върнем в последните 5 сезона, ще видите срещу какъв тип отбори сме ес дънили най-често. Не че трябва да правим деление, грандовете са си грандове, има отбори с по-големи бюджети. Като че ли там, където силите са изравнени, футболът изпъква, има повече футболни достойнства самият мач. През останалите мачове, които играем срещу отбори, които се защитават силно и дълбоко в своята половина, изпитваме проблеми със сигурност.

Със сигурност ще започна оттам, че откакто треньор е Николай Костов, те изповядват силен футбол, офанзивен и атакуващ футбол, който се харесва на останалите. Да, единиците като Уелтън, а също и от другата страна Роналдо, са силни футболисти, но не само те двамата са в основата на добрата им игра. Имат и други добри футболисти, имат и екип, така че аз със сигурност очаквам мачът да бъде доста интересен. Апелът ми е, както и предната седмица, да не се намесва трета страна, да ни оставят да играем свободно двата отбора. Убеден съм, че с този потенциал, който имат отборите, ще стане наистина празник.

Наистина, отборите умеят да играят футбол, треньорите изповядват такава философия. Да, не е лесно на този стадион и ние през годините сме го усетили. Знаем как се играе там, няма да ни бъде лесно, но със сигурност не е невъзможна задачата. Но дано няма намеса от трета страна и по-добрият да победи.

Това самочувствие идва с добри игри и добри резултати. Смея да кажа, че през този сезон, поне засега, това го показваме, така че нищо не ни пречи да се надяваме на нещо по-голямо. Контузиите са много важна част от нашето израстване този сезон. Има зони, в които имаме добра конкуренция, в други, където не чак толкова. Трябва да сме като юмрук, за да се опазим от контузии, да се възстановяваме максимално добре. Знаете и пътищата колко са дълги при нас и колко продължителни. Ние смея да кажа, че през годините сме го показали, като през този сезон показваме какво можем да играем и какво можем да постигнем.

Болна тема. Със сигурност аз съм на мнение, че промяната е задължителна и както на всеки му идва времето за нов въздух, насоки и виждания, за млади хора, така и в този случаи. Виждаме в последните 7-8 мача, и аз не знам колко загуби се натрупаха. Момчетата са една жертва. Даже днес коментирахме с мои колеги, че някои са имали шанса, други са нямали шанса да участват в националния отбор. Някои повече, други по-малко. Националният отбор е престиж и чест за всеки един да участва, но там трябва да бъдат хора, които заслужават, които са в моментно добро състояние, независимо на каква възраст, да не бъде самоцел налагането на млади футболисти, защото няма стари и млади, има можещи и не можещи. Най-важните за България и за националната фланелка са резултатите. Просто това е табелата на всяка една държава - националният отбор, и ние сме длъжни да направим промени, за да може отборът да тръгне във възходяща линия, момчетата според мен не са главните виновници за това състояние", каза той.