Левски постигна много трудна победа с минималното 1:0 при домакинството на Черно море от 14-ия кръг на Първа лига.

Единственото попадение в двубоя реализира Джавад Ел Джемили през втората част. Това е първа загуба на Черно море от началото на сезона и четвърта поредна за “моряците” при гостувания на “Герена”. “Сините” не убедиха с играта си, защото много трудно създаваха голови положения пред вратата на Иван Дюлгеров, а още повече, че Черно море бе с човек по-малко на терена от 22-ата минута. Освен това голът във вратата на “моряците” дойде след много груба грешка на вратаря Иван Дюлгеров.

Иван Дюлгеров допусна много груба грешка в 7-ата минута. Вратарят се опита да изчисти топката, но в тялото на Цветомир Панов. Роналдо се оказа печеливш от ситуацията и се опита да стреля към опразнената врата, но твърде несполучливо. Джавад ел Джемили центрира отдясно в 11-ата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Роналдо стреля с глава, но Иван Дюлгеров нямаше проблеми и спаси.Едгар Пашеко бе изведен зад гърба на отбраната на Левски в 13-ата минута, но ударът на футболиста на Черно море бе твърде неточен.

В 18-ата минута Влатко Дробаров влезе с бутоните си в глезена на Джавад ел Джемили. Главният рефер Никола Попов вдигна първоначално жълт картон, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР северномакедонецът получи директен червен картон. Черно море остана с човек по-малко в 22-ата минута.

Левски започна по-активно в дебютните минути на второто полувреме. В 46-ата минута Джавад ел Джемили получи топката отляво на наказателното поле на Черно море и стреля по диагонал, но Иван Дюлгеров спаси.

Ел Джемили се опита да изненада Дюлгеров с удар от далечна дистанция в 50-ата минута. Топката обаче премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Черно море.

Левски поведе с 1:0 в 57-ата минута. Дарлан комбинира с Джавад Ел Джемили, който бе изпуснат от защитниците на Черно море. Ел Джемили напредна и стреля техничено от границата на наказателното поле. Иван Дюлгеров бе много неубедителен, докосна топката, която след това се удари в напречната греда и влезе в мрежата.

Дарлан стреля директно от пряк свободен ъгъл от малък ъгъл, но Иван Дюлгеров внимаваше и успя да отрази в 71-ата минута.

Брено Тейшейра бе изведен зад гърба на отбраната на Левски в 75-ата минута, като той успя да се измъкне от опеката на Келиан ван дер Каап, но ударът на футболиста на Черно море премина над напречната греда.

С тази победа Левски е четвърти с 26 точки, като изостава само на три от втория Черно море, а “сините” са и с мач по-малко.