Голмайстор номер едно за всички времена в родното първенство Мартин Камбуров говори пред BgDerby.com за предстоящото дерби Ботев-Локо.

Без да бъде подтикнат Императора подхвана и темата Берое.

"Аз, като локомотивец очаквам да победим. Ще ни лиспсва нашата велика публика. Ще е трудно на Колежа. Но Локомотив е доста добре окомплектован отбор. Играе добър футбол. Събра доста точки в първенството. Треньори и футболисти изпреварват ръководството. Целта е надвишена даже. Нормалното е Локо да е в топ 6. Аз ако съм ръководител ще съм презадоволен от резултатите до момента. През лятото двама от най-добрите ни футболисти Зебли и Матеус бяха продадени. Скамейката ни е къса, а сме направили само един слаб мач срещу ЦСКА-София. Пак ще кажа,че феновете ще ни липсват много, но е справедливо, защото и тези на Ботев не ги подкрепиха на Лаута. Ботев може винаги да изненада Локо. Все пак е дерби. А последните срещи те вкарват много. Най-важното е да гледаме красив футбол, за което съм убеден." каза легендата на българския футбол.

Мартин Камбуров захвана и случващото се в Берое.

"Не искам да гледам мачове на Берое. Няма един българин. Идва някакъв чужденец и води аржентинци с италиански паспорти, даже не знам дали е така. Смешно е за футболен град, като Стара Загора. Фненовете не го заслужават" допълни Марто.

"Още не мисля да се завръщам във футболната материя. Да сме живи и здрави всички. Виждате как живеем. Отдаден съм на семейството си. На по-късен етап може да ме огрее слънцето и да започна работа в някой клуб." завърши пред BgDerby.com любимеца на "черно-бялата" агитка.