Реал Мадрид не успя да победи Райо Валекано в късния неделен мач от Ла Лига. Срещата завърши 0:0, а домакините могат да съжаляват, че не взеха трите точки. Те създадоха достатъчно на брой чисти голови положения, а попадение на Винисиус не бе зачетено заради засада.

Домакините започнаха да натискат още в самото начало. В 6-ата минута Федерико Валверде стреля, но ударът му попадна във вратаря. В 10-ата минута Джуд Белингам получи травма, първоначално изглеждаше, че трудно ще продължи, но в крайна сметка той стисна зъби и остана на терена.

Гостите получиха подарък от Реал в 13-ата минута, когато Де Томас стреля, но встрани от вратата. Хоселу имаше шанс да отбележи в 26-ата минута. Той стигна до топката след центриране и стреля с глава, но ударът му бе неточен.

В 31-ата минута Фран Гарсия получи и стреля по диагонала, но топката мина над гредата. Само 8 минути по-късно Столе Димтиревски спаси шут на Хоселу. Малко преди почивката Белингам стреля опасно, но не уцели вратата.

През второто полувреме Реал създаде още няколко положение. Гостите имаха добър шанс в 64-ата минута, когато Раул де Томас стреля от въздуха, но не уцели вратата.

Реал все пак вкара топката в мрежата на своя съперник. Хоселу пусна към Винисиус, който вкара в мрежата, но се оказа, че е бил в положение на засада и голът не бе зачетен. В 71-ата минута и удар на Родриго мина встрани от вратата след отлична комбинация на домакините.

Три минути преди края на редовното време Алаба успя да стреля с глава, но Димитриевски спаси. След това Родриго също пропусна.

Така Реал записа второ реми в последните 3 мача и вече изостава на 2 точки от лидера Жирона, но пък има 2 точки преднина пред Барселона, когото надви като гост в миналия кръг с гол в добавеното време.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !