Марица победи с 1:0 Литекс, които преди няколко дни остраниха лидера в класирането на Първа лига Черно море от турнира за Купата на България.

Срещата започна по-добре за пловдивчани. В 6-тата минута след центриране на Георги Трифонов, Веселин Марчев стрелям, но неуспешно. В 13-тата минута удар на Евгени Игнатов премина над вратата на Начев. Минута по-късно Мартин Газиев стреля от свободен удар, след който последва лек рикошет, който прати топката в корнер. В 21-ата минута Валери Домовчийски засече с глава центриране на Мартин Газиев, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Иван Пенев от гостите бе неточен с глава, а в 42-ата минута Джеймс центрира, а Георги Трифонов засече на скорост, но топката се отби от левия страничен стълб.

Второто полувреме започна с принудителна смяна за Марица. Соломон Джеймс бе заменен от Илиян Йорданов. Маламов с глава пропусна да отбележи в 54-ата минута. 2 минути по-късно Веселин Марчев с удар от около 30 метра откри резултата, като при попадението имаше и рикошет. Валери Домовчийски също бе заменен принудително от Свилен Щерев.

В 70-тата минута Илиян Йорданов центрира от фланга от трудна позиция, Трифонов засече, но ударът бе неточен. Последва шанс за Капитанов от Литекс, но Начев бе на мястото си. Малко по-късно Йорданов изведе чудесно Марчев сам срещу вратаря, но стражът на гостите спаси. Последва нов пропуск пред вратата на гостите – Трифонов открадна една топка, напредна и центрира, но Марчев и Щерев последователно не успяха да отбележат. До края гостите опитаха натиск, но стигнаха само до две мелета. Марица можеше да стигне до втори гол чрез контри, но липса на концентрация ги лиши от това.