Лудогорец постигна много голяма победа в Лигата на конференциите, след като се наложи с 2:0 при домакинството на Фенербахче от група “Н”.

С този успех българският шампион запази напълно реални шансовете си да се класира напред във фазата на елиминациите. Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на Лудогорец в 16-ата минута. Райън Кент проби отляво и навелзе към центъра, след което стреля от над 20 метра, топката рикошира и затрудни Симон Слуга, но той все пак успя да избие

.Лудогорец  поведе в резултата в 17-ата минута. Защитниците на Фенербахче не се справиха с изчистването на топката и тя попадна в краката на Антон Недялков, който продължи за Якуб Пьотровски, а полякът изстреля истински снаряд към вратата на Доминик Ливакович, който безпомощно изгледа как топката влезе в горния ляв ъгъл на вратата му.

В 25-ата отново Пьотровски бе близо до втория си гол в мача, след като топката бе продължена към при центриране от корнер, но ударът му отблизо с глава бе уловен от Ливакович.

Осем минути след това Квадво Дуа проби отдясно и пробва изстрел към близкия ъгъл, но топката се удари във външната страна на мрежата.

В 43-ата минута Бърнард Текпетей проби през центъра и стреля мощно по земя от около 20-ина метра, но Ливакович спаси.

В началото на втората част Мичи Батшуаи нанесе диагонелен удар, който бе спасен от Симон Слуга.

Батшуаи бе много близо до това да се разпише в 56-ата минута. Той преодоля Оливие Вердон и стреля от малък ъгъл, но с удара си разтресе напречната греда на вратата на Лудогорец.

В 61-вата минута Мичи Батшуаи отново бе близо до гол, след като пое топката на границата на наказателното поле, подхлъзна се, но въпреки това, успя да нанесе опасен удар, който рикошира в бранител на Лудогорец и премина на сантиметри покрай вратата на Симон Слуга.

Лудогорец вкара втори гол във втората минута на добавеното време на мача. Пьотровски подаде към Недялков, който центрира в наказателното поле на Фенербахче, където Аслак фон Витри не успя да овладее топката, но тя отиде на пътя на Руан Секо, който се справи със защитник на гостите, а след това вкара топката за втори път в мрежата на Ливакович.

С тази победа Лудогорец събра актив от 6 точки, докато Нордселанд е втори в групата със 7 точки, а Фенербахче е лидер с 9 точки. Спартак Търнава е последен с 1 точка.

На 30 ноември Лудогорец гостува в Търнава, а Фенербахче има визита в Дания на Нордселанд.