Хебър и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Георги Бенковски" е от 12:45 ч. и ще бъде ръководен от Волен Чинков.

"Моряците" влизат в срещата след две поредни шампионатни победи, но между тях отборът на Илиан Илиев отпадна от Купата на България. Варненци делят първото място с ЦСКА - София и Локомотив (Пловдив) с по 35 точки и се надяват след днешния мач, поне временно, отново да излязат на върха в класирането.

Хебър пък е в серия от две последователни загуби в елита, дошли от Лудогорец (1:3) и ЦСКА - София (0:3). Футболистите на Любослав Пенев се представят добре у дома, така че ще бъдат пределно мотивирани да се върнат на победния път. Пазарджиклии са девети в таблицата с актив от 19 точки.

В последния кръг Черно море показа характер и надви коравия тим на Арда с хубав гол на Васил Панайотов. Добрата новина за Илиан Илиев е завръщането на Мазир Сула, който пропусна последните четири мача на “моряците” заради контузия.

За домакините от Пазарджик в игра отново ще видим голмайсторът Георги Николов, който вече изтърпя своето наказание от четири срещи и ще намери място в титулярния състав.

В първия двубой между двата отбора по-рано през сезона Черно море стигна до минимален домакински успех на "Тича" с попадение на Атанас Илиев.

ХЕБЪР - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ХЕБЪР (4-1-4-1): Игонен; М. Нихайлов, Цонков, Л. Марин, Мазан; Г. Вълчев; Кабов, Бастунов, Канади, Н. Пенев; Г. Николов

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Дробаров, Димов, Ц. Панов; П. Гарсия, Панайотов; А. Фернандес, Сула, Пашеко; А. Илиев

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: "Георги Бенковски", Пазарджик
НАЧАЛО: 12:45 часа