Помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов даде мнението си след победата на “моряците” над Славия. Варненци се наложиха с 3:0 у дома и ще зимуват на първото място в класирането.

“Дойде много трудно тази победа. Славия е добър отбор. Последните мачове те изглеждаха по различен начин. Днес имахме и предимството, че играхме мач по-малко за купата и знаехме, че те ще имат проблеми. Щастливи сме от победата, от начина, по който я постигнахме, и от първото място.

Ние през цялата седмица се опитвахме да втълпим на момчетата, че не трябва да е фикс идея това първо място. Ние завършваме на първото място сега, но то не ни дава нито медали, нито нищо. Един перфектен завършек на цялата година. Трябва да поздравя и ръководството, и момчетата, и феновете. Има симбиоза между нас и нещата се получават.

Със сигурност е повлияло отсъствието на Илиан Илиев. Знаеха важността на мача момчетата, но го изиграха по перфектен начин. Бяхме по-добрият отбор на терена.

Всеки един чужденец или нов футболист се чувства като у дома си. Това е благодарение на лидерите в съблекалнята, които се опитват да ги интегрират в отбора.

Трябва първо да си изкараме едни весели празници, пожеланието ми е момчетата да бъдат здрави, ще направим добра подготовка, надявам се, и някъде, ако трябва, да се подсилим. Ние не сме фаворити за първото място, но можем да объркаме някои сметки”, заяви Костадинов.

Последвайте канала ни в