Марица изигра последния си мач във професионалния футбол за тази календарна година. Кършакалии порещнаха в последния кръг от шампионата дубъла на Лудогоре и завършиха наравно 1:1. От следващия сезон пловдивчани ще са част от Трета лига, след като преди няколко кръга подпечата изпадането си. Жълто-сините завършиха шампионата с едва 30 точки, завоювани с 9 победи и 3 равенства. Пловдивчани доппуснаха цели 22 загуби, които им костваха изпадането.

За този мач от състава на Марица по различни причини отсъстваха Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид, Стефан Попов, Ангел Пеев и Георги Трифонов, както и четиримата играчи, с които клубът вече се раздели. Още във втората минута Веселин Марчев излезе очи в очи с вратаря на гостите, но имаше засада. Малко след това разградчани имаха добра ситуация, но топката бе избита от голлинията. Те стигнаха и до два неточни удара по-късно. В 38-та минута, след центриране, Атанас Ташолов засече опасно с глава, но топката излезе в аут. Две минути по-късно удар на Веселин Марчев бе спасен от вратаря Стоименов. В последната минута на полувремето “жълто-сините” имаха шанс за гол и от свободен удар, но стражът улови.

В 55-та минута Веселин Марчев след рейд стреля силно, вратарят успя да избие в корнер. В тези минути пловдивчани се настаниха трайно в половината на гостите, които стигнаха до един удар в ръцете на Петър Начев. В 70-та минута отново Марчев можеше да отбележи от близо след центриране на задна греда. Петър Начев закова топката след свободен удар за Лудогорец две минути по-късно. В 73-та минута влезлият преди няколко минути юноша Наско Христев отне топка от защитник в наказателното поле и намери чудесно Веселин Марчев, който се завъртя, смени посоката и отбеляза за 1:0. В 80-та минута рефера отсъди дузпа за гостите, която бе оспорвана от домакините. Освен за санмата дузпа маричани имаха претении за пропусната засада на играч на Лудогорец.

През второто полувреме и игра влязоха юноши на клуба, заменен бе и вратарят Начев от юношата Виктор Петков.