Футболно училище Ботев (Пловдив) също се включва в благотворителната инициатива за Георги Маринов. За целта на 1 юни, Деня на детето, ще бъде организиран детски благотворителен турнир с надслов: „Играем със сърца за големи дела – заедно за Георги“. 

Събитието ще започне на 1 юни в 10:00 часа и ще се проведе на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“. Участие в надпреварата ще вземат малчуганите, трениращи във футболното училище на базата, училищните филиали от града и община „Родопи“, както и няколко частни академии.

Очаква се над 300 деца да се включат в благотворителния турнир, като много от тях ще изиграят своите първи футболни срещи на зеления килим в „люпилнята“ на множество талантливи „жълто-черни“ футболисти. Всички тимове ще бъдат разпределени в 6 възрастови групи (от родени 2018 г. до 2011 г.), като отборите във всяка една от групите ще се състезават за отделни призови места в надпреварата.

Сред специалните гости на турнира ще бъде един от любимците на „жълто-черната“ публика – Лъчезар Балтанов, както и младата надежда Бисер Бонев. Двамата ще се включат в награждаването на участниците с купи, грамоти и награди. Очаква се на събитието да присъстват още кметът на с. Марково Десислава Терзиева, която е и едно от основните движещи лица в кампанията за Георги.

Специално за всички деца турнирът ще бъде открит от един истински техен любимец. Ютубърът Криската и нашите партньори от HACK ще дадат символично начало на надпреварата. 

През деня всяко дете ще има на разположение сандвичи и вода. На футболния комплекс посетителите ще открият и благотворителен щанд с артикули на Ботев и „Нощ на ангелите“.

Само преди дни легенди на Ботев и Локомотив (Пловдив) се срещнаха в благотворителен мач в подкрепа на Георги Маринов. Срещата завърши 2:2 и се игра на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.

Всеки желаещ ще може да подкрепи каузата за Георги Маринов, който е на 22 години и има частично прекъсване на гръбначния мозък след тежка катастрофа преди две години и половина. Като истински непримирим фен на Ботев обаче, той не губи надежда. Сега пред Георги предстои лечение в Тайланд, за което лекарите дават 85% шанс за пълно възстановяване. И те, и той, а и ние като клуб вярваме в неговия успех. За целта обаче са необходими сериозни финансови средства.

Дарителска сметка за Георги Маринов:

IBAN: BG36BPBI79424055936001
BIC: BPBIBGSF
Вид валута: BGN
Титуляр: Иван Маринов Маринов