Изпълнителният директор на Спартак (Пловдив) Денис Хасан обяви, че голмайсторът на отбора Георги Лазаров, който е роден през 2005 година и отбеляза 29 попадения за тима в Югоизточната Трета лига, потегля към новака във Втора лига Фратрия (Бенковски, обл.Варна).

“Най-вероятно ще играе във Фратрия. Георги Лазаров показа много добро ниво в нашия отбор и заслужава да играе професионален футбол. Говорим с тях, мисля че всичко ще е наред и ще отиде там. Целите ни през новия сезон ще бъдат отново същите, а именно класиране във Втора лига. Вече се работи усилено по селекцията, за да може да се подсили и да надградим в сравнение с миналия сезон”, обяви той пред Football24.bg.

Фратрия (Бенковски, обл.Варна) е проект на руснака Виктор Бакуревич – собственик на веригата магазини „Берьозка“ в България. Интересен факт е, че името на отбора означава „братство“, а слоганът на екипа е „frater pro fratre”, което означава „брат за брата“.

Фратрия е все още непознато име у нас. Отборът е създаден само преди 3 години през 2021 и от тогава печели поредни промоции, като вече се състезаваше в Североизточна Трета лига, където завърши втори след Лудогорец III и доби право на промоция във Втора лига.