Отборът на Лудогорец постигна минимален успех с 1:0 над Слован (Братислава) в контролна среща, която се проведе в Австрия.

В герой за "орлите" се превърна Ивайло Чочев, който заби единственото попадение в 59-ата минута. Това бе втора проверка за "орлите", след като преди дни разгромиха с 5:0 словенския Приморие. Първата интересна ситуация се откри пред Руан Секо, който отправи точен удар, с който обаче не успя да матира Мартин Тръновски. В 24-ата минута Педро Нареси отне топката в центъра на терена, след което тръгна на мощен пробив, който завърши с точен, но слаб шут в ръцете на стража на Слован. Пет минути по-късно Аслак Фон Витри центрира перфектно в наказателното поле към Руан Секо. Нападателят отправи силен удар с глава, който обаче се отби в гредата. В 32-ата минута Тодор Неделев пробва своя късмет от пряк свободен удар, но вратарят успя да избие кълбото в корнер. Малко по-късно отново халфът на "орлите" затрудни Мартин Тръновски след изстрел от фал.

В 59-ата минута футболистите на Лудогорец направиха страхотна атака, която завърши с центриране по земя на Антон Недялков в наказателното към Ивайло Чочев. Халфът с прецизен удар даде преднина на "зелените". Малко по-късно Матиас Тисера се разписа, но попадението му бе отменено. Центриране на Недялков бе отклонено от защитник на Слован към своята врата, нападателят изпревари стража на съперника и бутна топката зад гърба му. Флагът за засада обаче бе вдигнат. В 70-ата минута крилото на Слован Тигран Барсегян стреля технично с левия крак, но кълбото се отби в гредата. До края на срещата "орлите" не позволиха на тима от Братислава да стигне до гол и заслужено се поздравиха с успеха.

ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН 1:0

1:0 Ивайло Чочев (59)

Стартови състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 5. Георги Терзиев, 24. Оливие Вердон, 14. Дени Групер, 16. Аслак Фон Витри, 30. Педро Нареси, 18. Ивайло Чочев, 8. Тодор Неделев, 99. Руан Секо, 7. Рик Джонатан, 77. Кайо Видал

Слован: Тръновски, Паушек, Байрич, Воет, Вимер, Канкава, Савидис, Берсегян, Толич, Вайс, Мак