ЦСКА-София е отправил примамлива оферта към Кайзерслаутерн за офанзивния футболист на тима Ричмънд Тахи, съобщи германското авторитетно издание Sky Sports, позовавайки се на свои източници.

Спортното ръководство на Кайзерслаутерн и новият старши треньор на тима Маркус Анфаг искат за задържат Ричмънд Тахи в редиците си през новия сезон, но те трябва да промислят върху изгодната оферта, отправена от ЦСКА-София, съобщи още германското издание.

25-годишният германски футболист, който притежава и ганайско гражданство премина в Кайзерслаутерн през само година с трансфер на стойност 300 000 евро от Падерборн. През изминалия сезон Ричмънд Тахи изигра 33 срещи за „червените дяволи“ във всички турнири, като вкара 6 гола и направи 7 асистенции.

Тахи влезе от резервната скамейка при поражението на Кайзерслаутерн от Байер Леверкузен с 0:1 във финала за Купата на Германия, но той бе с основна роля за достигането на втородивизионният тим до финала, тъй като вкара 3 гола в предишните 4 срещи за своя тим за Купата.

Ричмънд Тахи е юноша на Волфсбург, като е преминал още през отборите на Виктория Кьолн, Борусия Дортмунд и Падерборн, преди да премине в Кайзерслаутерн през 2023 година.