Наставникът на Берое Хосе Луис Ачиари похвали футболистите си въпреки тежкото поражение с 0:3 от ЦСКА - София в контрола, която се проведе в Банско. Треньорът на "заралии" коментира и скандалите в детско-юношеската школа на клуба. Според него всеки отбор в света има малки проблеми, но за доброто на всички е те да бъдат решени.

"За нас е добре да се подготвяме срещу велик отбор като ЦСКА. Голямо себераздаване от наша страна. Това е, което търсихме. За нас е много важно да играем срещу такива противници, за да се подготвим по най-добрия начин.

За това искаме да играем в подготовката срещу отбори от efbet Лига, а не да са от Втора или Трета лига.

Има прогрес на израстване. Първите две седмици беше много физическа работа. Сега гледаме да се представим по най-добрия начин преди официалните мачове. Имаме още два приятелски мача срещу Крумовград и Локомотив (Пловдив). Новите играчи, които пристигат, да разберат какво е нивото на българския футбол. Да видят какви са единоборствата с Ботев (Пловдив) и ЦСКА.

Официално имаме двама нови. Още двама трябва да станат официални. И с още двама-трима ще затворим състава. Взехме и няколко момчета от школата. С това, което имаме, трябва да изградим и да се справим по-добре в шампионата", каза Ачиари.

"Всеки клуб в света има малки проблеми. Тези, които сме в професионалния футбол, имаме опит с тези проблеми и искаме по най-бързия начин да ги отстраним. Мислим за първия отбор и неговото израстване. Дано всичко да се оправи за доброто на всички", разясни Ачиари относно скандалите в школата на клуба.

Последвайте каналите ни в: