Лудогорец победи с 3:1 с грузинския първенец Динамо (Батуми) в първа среща от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Бърнард Текпетей откри в 13-ата минута, а в 24-ата Рик удвои. В средата на втората част Валдимер Мамукашвили намали, но Аслак Фон Витри отбеляза трети гол за българите в 72-ата минута.

"Орлите" контролираха действията на терена през по-голямата част от мача, като дадоха инициативата на съперника само в началото на втората част. Така разградчани взеха солиден аванс преди реванша в Грузия, който е след седмица. Георги Дерменджиев бе избрал да започне на вратата със Серджио Падт и пред него в защита - Аслак Фон Витри, Диниш Алмейда, Оливие Вердон и Антон Недялков. В халфовата линия бяха Педро Нареси, Ивайло Чочев и Тодор Неделев. В предни позиции пък действаха Рик, Бърнард Текпетей и Руан Секо.

След спокойно начало на мача Лудогорец откри резултата още с първата си опасност. В 13-ата минута при късо изпълнение на корнер Рик се освободи елегантно и намери непокрития Текпетей, който хладнокръвно реализира от средата на наказателното поле. Пет минути по-късно "орлите" можеха да удвоят преднината си, но при числено предимство в атака и пас на Текпетей към Руан нападателят не успя да отправи силен удар и вратарят Рикардо Силва спаси. Последваха два нови опита на българите, но Неделев и Алмейда не намериха рамката на вратата и ударите им излязоха в аут. В 24-ата минута Лудогорец стигна до втория гола. Секо успя да запази отлично топката и последва извеждащ пас към Рик, който напредна и с помощта на гредата ударът му влезе за втори път във вратата. Последваха по-спокойни минути, но в края на полувремето Неделев можеше да вкара трети гол за разградчани, но ударът му бе избит с една ръка от стража на гостите. В продължението пък Рик се оказа на чиста позиция в малкото наказателно поле, но не успя да намери рамката на вратата.
Неясно защо в началото на втората част Лудогорец предаде инициативата на гостите, който погледнаха по-смело към вратата на Падт. Така в 63-ата минута Мамукашвили получи топката от Оноре Гомис в наказателното поле, а играчите на българите спряха да играят заради сигнал, дошъл от трибуните, а не от рефера и оставиха играча на грузинците да отбележи необезпокояван.
Скоро обаче домакините си върнаха двата гола аванс. Фон Витри изпълни отлично пряк свободен удар и реализира трето попадение за "орлите".

ЛУДОГОРЕЦ 3:1 ДИНАМО (БАТУМИ)
1:0 Текпетей (13)
2:0 Рик (24)
2:1 Мамукашвили (63)
3:1 Фон Витри (72)

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 24. Вердон, 4. Алмейда, 3. Недялков, 30. Нареси, 8. Неделев, 18. Чочев, 7. Рик, 37. Текпетей, 99. Руан

ДИНАМО (БАТУМИ): 16. Силва, 25. Вандерсон, 14. Карабадзе, 23. Кобахидзе, 2. Мали, 29. Виктор, 5. Сантос, 17. Мамучашв, 7. Гомис, 27. Гудушаури, 11. Блеса