Черно море победи Добруджа с 2:0 в последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се проведе на стадион "Тича", като преди нейното начало "моряците“ представиха отбора за новия сезон.

Още в първите секунди Климентов влезе грубо в краката на Дани Мартин, за което получи жълт картон. В четвъртата минута, след добра атака на Черно море, Калкан пусна към Панайотов, който продължи към Дуду, а последният стреля опасно, но стражът на Добруджа изби. Веднага след това Николай Златев опита удар от границата на наказателното поле, но над вратата.

В 15-ата минута Дуду намери Николай Златев вдясно, който вътре в наказателното поле стреля с десния крак, но вратарят успя да избие. Малко преди да измине половин час от началото на мача Калкан се озова на стрелкова позиция и отправи страхотен удар, но прати топката малко над напречната греда.

В 43-тата минута Черно море откри резултата. Васил Панайотов успя да открадне топката в половината на Добруджа, напредна отдясно и центрира към Калкан, който пое топката в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл за 1:0.

В 52-рата минута Николай Златев бе изведен сам срещу вратаря и отбеляза, но голът не бе зачетен заради засада. Четири по-късно "моряците" вкараха втори гол. След центриране от корнер топката бе избита от бранител на гостите, тя попадна в Мазир Сула, който от границата на наказателното поле реализира за 2:0.

В 58-ата минута Дуду пропусна да направи резултата класически. Бразилецът получи топката в пенала, но не можа да намери очертанията на вратата. В следващата атака Антон Иванов можеше да намали, но не успя да намери добре топката от непосредствена близост.

В заключителните минути Джорджо от състава на Добруджа удари греда.