Треньорът на Черно море Илиан Илиев направи равносметка на лятната подготовка и сподели очакванията си за старта на новия сезон в efbet Лига. "Моряците" откриват утре шампионата с домакинство срещу ЦСКА 1948, което започва в 18:45 часа. Началото на срещата бе променено само с 15 минути въпреки горещото време.

"Още от първия кръг започват да се изпълняват молби и желания. Уважавам желанието на ЦСКА 1948 да се придвижи по-рано в София със самолет, но все пак имат 6 дни до следващия мач. Ние в края на миналия шампионат гостувахме на ЦСКА и имахме по-малко от 72 часа до двубоя с Крумовград, който можеше да е решителен, ако не бихме били в София. Искахме промяна, но не ни уважиха молбата. Прибрахме се в 6 часа сутринта с автобуса. А сега сме длъжни да играем на 38 градуса, защото единият отбор трябва да хване самолета. Ами, ако беше по-рано самолетът, в 12 часа ли трябваше да излезем?

За мен поне в първите 4-5 кръга трябва да се играе в 19:15 часа първият мач и 21:30 вторият, а не да местиш мач с 15 минути, това е подигравка. Аз тенденциозното отношение към нашия отбор го видях и при определяне и на програмата на трите отбора, които имат мачове в Европа в четвъртък. Отново са ни "изтеглили" късата клечка. Защото имаме ранен мач в петък, а след двубоя в Европа на 25 юли играем в понеделник късен мач и на третия ден след това е реваншът. Докато другите два отбора играят в неделя. Още в началото виждаме отношението към нас и си представям какво ни чака занапред", сподели селекционерът на националния отбор пред petel.bg.

"Тренирахме доста, без да се пазим от умора заради мачовете в Европа. Надявам се да сме готови за това предизвикателство, тъй като все пак запазихме голямата част от състава и очаквам новите попълнения да се адаптират към стила на игра. Иначе сме наясно, че очакванията към нас са големи и всеки отбор ще излиза срещу Черно море с друга настройка, както беше през втората част на първенството, но ние сме подготвени за това. Ние не бяхме дори в топ 6 по бюджет и през миналия сезон, но успяхме да станем втори. Сега предстои още по-трудното – да отстояваме позициите си", добави Илиев.