Нито един от съперниците на българските клубове в Европа няма да играе официален двубой през уикенда, установи проверка Sportal.bg.

Динамо (Минск), който е съперник на Лудогорец във втория предварителен кръг на ШЛ, отложи срещата си за купата на Беларус срещу Неман. До тази стъпка прибегнаха и “орлите”, които вчера трябваше да играят мач от втория кръг на efbet Лига срещу Славия, но той ще се състои по-късно през сезона.

Ботев (Пловдив) днес има люто дерби с градския съперник Локомотив. За сметка на това съперникът на “канарчетата” във втория квалификационен кръг на Лига Европа - Панатинайкос, няма да се поти, тъй като гръцкото първенство все още не е стартирало.

Участниците ни в Лига на конференциите - ЦСКА 1948 и Черно море също имат двубои. “Червените” играят днес със Спартак (Варна), а “моряците” приемат утре Септември.

Не така стоят нещата с противниците им в Европа. Будучност няма да проведе шампионатния сблъсък с Петровац, за да съхрани сили за ЦСКА 1948 след поражението на черногорците преди няколко дни с 0:1 в София.

Първенството на Израел пък не е започнало и поради тази причина Апоел Беер Шева остана в България след първия сблъсък с варненци, който се игра в Ловеч (0:0).

Следвай ни: