Лудогорец държи да получи от Арис поне 1,5 млн. евро за правата на централния защитник Ноа Сонко Сундберг, пишат в Гърция. Преговорите между двата клуба, които стартираха миналата седмица, продължават. И почти сигурно ще завършат с успех.

Причината е, че от пролетта насам бившият футболист на Левски не е със статут на титуляр в състава на "орлите". Той бе такъв през есенния дял на първенството, когато бе привлечен от "Герена". Тогава разградчани платиха 800 хил. евро за правата му, като те ще дължат и още пари на "сините" при евентуална продажба на гамбиеца. Столичани вече заработиха бонус от този трансфер заради шампионската титла на "орлите". Такъв ще има и ако успеят да влязат в групите на Шампионската лига, Лига Европа или Лигата на конференциите. С елиминиране на Динамо (Минск) Лудогорец ще си гарантира минимум участие в последната надпревара.

През този сезон Сундберг само в един мач бе сред титулярите - при 0:1 от Динамо (Батуми) в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това бе и най-слабият мач на разградчани през кампанията.

В четвъртък на "орлите" им предстои ответния мач с Динамо (Минск) от надпреварата на богатите. Те спечелиха първата среща в Разград с 2:0.

"Тема спорт"