В дебютния мач на Фратрия в Елитната U17 тимът се наложи с 4:1 над гостуващия отбор на ФК Пловдив 2015 пред солидна подкрепа по трибуните на Стадиона в с. Старо Оряхово.

Фратрийци започнаха срещата малко припряно и дадоха инициативата на своя съперник. Гостите притежаваха топката повечето време в началните минути и стигнаха до няколко статични положения, но без да затруднят особено вратаря на домакините. Постепенно играта се изравни и в края на полувремето Фратрия удари с 2 бързи гола. Първо точен беше Георги Димитров, който се възползва от извеждащо подаване на Максим Маринов, а след това Деан Василев се разписа след самостоятелен рейд. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 2:0.

Втората част започна с натиск на домакините и това веднага доведе до резултат, Стефан Сивков центрира в наказателното поле и Николай Илиев отбеляза с глава за 3:0. След това Георги Димитров и Максим Маринов повториха упражнението от първото полувреме и резултата набъбна на 4:0, като това беше втори гол за капитана на Фратрия. В края на срещата ФК Пловдив върна едно попадение след като Никола Захариев подцени една топка в наказателното поле и я заложи на нападателя на пловдивчани, който не сгреши и оформи крайния резултат.

В следващия кръг момчетата, водени от треньора Ивайло Станчев, гостуват на ФК Хебър Пазарджик на 17.08.24г. от 10:00 ч. Треньор на Хебър U17 е бившият играч на Лудогорец, ЦСКА, Ботев Пловдив и националния отбор България - Йордан Минев