Спартак (Варна) посреща Арда (Кърджали) в първия двубой от петия кръг на efbet Лига. Мачът край морето започва с първия съдийски сигнал на Венцислав Митрев в 19:00 часа.

"Соколите" ще търсят затвърждаване на добрия си старт през сезона и ще търсят трета победа, с която да се придвижат още по-напред в класирането. Отборът на Александър Томаш удари вицешампиона ЦСКА - София с 3:0, а на старта на кампанията надви и Хебър (Пазарджик), при това на стадиона на "гробарите". Между двете победи варненският състав взе и точка при гостуването си на ЦСКА 1948 в Бистрица.

В четвъртия кръг на шампионата обаче Спартак беше приземен от Славия - загуба с 1:3 в София, след което Томаш изрази мнение, че момчетата му са загубили предварително мача заради грешна нагласа и измамна приповдигнатост от доброто начало.

Със сигурност бившият армейски бранител е работил по въпроса в дните между срещата в "Овча купел" и тази сега на "Коритото". Не е изключено треньорът на "соколите" да предприеме промяна на схемата на тима и да заложи на класическо 4-4-2 срещу Арда.

Гостите от Кърджали пристигат във Варна в разгара на честванията на стогодишнината на клуба. Арда започна първенството с две победи и две поражения, което отрежда на тима място в средата на таблицата. Отборът на Александър Тунчев загуби от Локомотив (Пловдив) и Лудогорец, като срещу "орлите" се получи разгром (1:5), но победи Крумовград и Хебър (Пазарджик).

На пръв поглед изглежда, че "соколите" на Томаш са лек фаворит в срещата, с оглед на своя успешен старт, но добрите изпълнители в състава на Тунчев могат да объркат сметките на домакините - мач с много неизвестни, отговорът на които ще бъде даден довечера на "Коритото".

31
Следвай ни: