Началото за гостите бе повече от перфектно - първо Вилислав Бачев се възползва от неразбория в наказателното поле на пазарджиклии и Фратрия поведе с 0:1 още в началните минути на срещата. Веднага след гола капитанът на Хебър влезе свирепо в бедрото на откъсващия се Георги Димитров. Нарушението бе застрашаващо здравето на играча, но след дълго съветване с асистент съдята, реферът показа жълт картон. В средата на полувремето Ганчо Радев покачи на 0:2 след гол с глава. Преди това фратрийци имаха претенции за неотсъдена дузпа срещу Максим Маринов, но съдята подмина ситуацията. В края на първата част Георги Кисе извърши нарушение срещу нападател на домакините и резултата бе намален на 1:2, а в заключителните минути на полувремето гостите допуснаха и изравняване.

Веднага след почивката Фратрия натисна, но вместо да се възползва от положенията си, домакините успяха да поведат след неспасяем удар от границата на наказателното поле. Фратрийци и тук имаха претенции за нарушение срещу Георги Димитров, но и то бе подминато от съдийската бригада. Последваха още няколко добри ситуации за гол гостите, но отборът не успя да се върне в мача и допусна още 2 попадения до края на срещата. Домакините получиха 10-тина жълти картони по време на срещата.

Треньорът Ивайло Станчев сподели:

“Започнахме много добре мача, след като поведохме, имахме няколко ситуации да решим рано мача, но за съжаление допуснахме изравняване до почивката. Хебър се възползва от импулса и спечели срещата, за което ги поздравяваме. Имаме много претенции към съдииската бригата. Опитът си каза думата в този мач. От такива мачове можем само да си вадим поуките. Продължаваме да работим и да се готвим за следващия мач срещу един от основните претенденти за шампионската титла в Първенството - ФК Септември София. Надявам се да вдигнем момчетата и да отговорим подобаващо на днешното поражение!”