Ботев II загуби с 0:1 домакинството си на Етър (Велико Търново) в среща от 5 кръг на Втора лига, която се изигра на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика”. Единственото попадение в срещата отбеляза Иван Коконов, който се възползва от едно центриране от корнер на Ники Янков. Етър имаше още положения за гол, но Дидис Пита пропусна на няколко пъти, а веднъж и Георги Александров стреля от 7-8 метра над гредата. Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез бе изпратил сериозно подкрепление на дублиращия отбор на "канарчетата".

В стартовите 11 личаха имената на Даниел Кайзер, Атанас Чернев, Ивайло Видев и Матиюс Ремейкис. От първата минута започна и новото попълнение Дамян Йорданов.

Двама от юношите на Ботев (Пловдив) Ивайло Видев и Велиян Видолов получиха повиквателни за лагера на националния отбор на България до 19 години. Те ще се включат в заниманията между 2 и 10 септември, а тимът ще изиграе и приятелски мачове в Малта. 

18-годишният Видев вече има общо 9 мача за първия отбор на Ботев, като игра и в последния шампионатен двубой срещу Хебър. През този сезон централният защитник започна като титуляр и в три от срещите на дублиращия тим на „канарчетата“.

Атакуващият полузащитник Видолов взе участие във всички четири мача на втория отбор на Ботев във Втора лига през настоящата кампания, а през миналата се изявяваше с дублиращия тим в Трета лига. В началото на годината той подписа и първия си професионален договор с „жълто-черните“.

Видев и Видолов бяха сред повиканите и за двубоите на България U19 през месец юни.

След седмица тимът на Доминик Бершняк гостува на Марек (Дупница).