Черноморец победи Созопол с 3:0 в предварителен кръг на турнира за Купата на България. За „акулите“ предстои финал срещу Нефтохимик. Бургаското дерби ще се проведе на 28 август (сряда), като мястото и часът ще се уточнят допълнително.

„Доволен съм и от резултата, и от играта. Благодаря на футболистите за отговорното отношение към двубоя. Подходиха професионално и резултатът е налице. Отборът на Созопол също допринесе, за да се получи приятен за окото мач. Съперникът игра много коректно и ни затрудни максимално. Все пак мисля, че заслужено продължаваме напред. Вече започваме да мислим за двубоя с Нефтохимик. Бургас има нужда от този мач. Надявам се да се получи зрелищно, но в същото време коректно дерби, без излишно напрежение. По-добрият отбор да продължи към същинската фаза на надпреварата. Вярвам, че това сме ние, но трябва да го покажем и на терена.

Искам да пожелая бързо възстановяване на Димитър Жеков. Ние, като треньорски щаб, неговите съотборници и клубът ще бъдем неотлъчно до него и ще му помагаме с каквото можем“, заяви старши треньорът на Черноморец – Ангел Стойков – пред официалния сайт на клуба.