Младите етърци взеха важна победа с 2:1 над „Спартак“ (Варна) в здрав и оспорван мач, в който реферът Георги Ананиев вдигна дузина жълти и 3 червени картона.

На изкуствения терен „Трифон Иванов“ бе горещо в буквалния и преносния смисъл на думата. Двата отбора се „захапаха“ от самото начало и още в първите минути варненци останаха с човек по-малко, след като Кристиян Христов спря откъснал се срещу вратаря нападател на „Етър“. В 10-ата минута падна и първият гол – Александър Тодоров бе изведен на скорост и с десния крак прати топката в далечния ъгъл за 1:0.

Малко преди почивката резултатът бе удвоен и отново голмайстор бе Александър Тодоров, който вкара и в предишни кръг за равенството 1:1 като гости на „Септември“. Тодоров от фаул от 30 метра прати топката директно в мрежата на гостите – 2:0.

Александър Тодоров вкара двата гола за победата.

Александър Тодоров вкара двата гола за победата.

Втората част също бе оспорвана и нервна, като варненци се опитаха да променят нещата, но отлични изяви имаше вратарят на „Етър“ Виктор Романов, а „виолетовите“ също имаха своите положения. За втори жълт картон бе изгонен и Християн Кънчев от „Спартак“, като гостите останаха с 9 души. Малко след това обаче също за втори жълт картон бе отстранен и Илиас Сконидис от „Етър“.

Дълбоко в добавеното време на мача Илиян Димитров върна един гол за гостите, но етърци ликуваха след заслужената победа с 2:1, а след края на мача отново имаше страсти по терена.

Успехът прати възпитаниците на Калоян Калчев и Марин Стефанов на осмото място в класирането със 7 точки от две победи, едно равенство и една загуба.

DSCN0899

sport-vt.com