Момчетата от Елитния отбор на Лудогорец до 16 години разгромиха със забележителния резултат 5:0 Локомотив в Пловдив. Двата тима се срещнаха на терена в мач от четвъртия кръг в първенството U16.

Юношите на разградчани се наложиха над своя опопнент и през двете полувремена, в които създадоха редица голови положения. Джем Андонов откри резултата в 44-тата минута след асистенция на Васил Иванов. Благодарение на попадението двата тима се оттеглиха на почивката с гол аванс за Лудогорец.

След подновяването на играта младите "орли" уцелиха вратата на пловдивчани още четири пъти. Резултатът бе удвоен от Станислав Иванов в 55-тата минута. За гола спомогна асистенция на Еди Дончев. Отново той бе точен за класическото 3:0 в 69-тата минута след асистенция на Васил Иванов. Станислав Иванов се открои с хеттрик, след като в 79-тата минута шутира за 4:0 след асистенция на Преслав Стойков. Кристиан Маринов бе точен за 5:0, оформяйки крайния резултат в 90-тата минута. Той оплете кълбото в мрежата на Локомотив с удар от границите на наказателното поле, вкарвайки в долния ъгъл на вратата.

Резултатът можеше да набъбне още повече в полза на Лудогорец, след като Николай Попов, Петър Клявков, Джем Андонов и Веселин Атанасов се разминаха с отбелязване на гол. 

Равенство между “черно-бели” и “зелени” на “Лаута”. Пловдивчани изиграха много добър двубой, като през първата част създадоха 5 чисти положения през вратата на гостите. Вместо това Лудогорец успя да открие резултата за 0:1. Играчите на Светлин Иванов успяха да открият в края на първото полувреме чрез Александър Александров. Той уцели вратата на Локомотив с глава след центрирана топка отдясно от Виктор Жеков

През втората част Локомотив продължи да владее инициативата, като това даде резултат в 78-ата минута. Тогава Диян Бетов бе точен след асистенция на Иван Ташев. Във финалните минути на двубоя “черно-белите” потърсиха равенството, но не успяха да стигнат до пълния обрат.