Спартак (Пловдив) победи в Созопол едноименния тим с 2:0. Срещата е от петия кръг на Югоизточната Трета лига. Тодор Тодоров откри резултата в 18-ата минута, след центриране от фаул на Венцислав Гюзелев. Последният реализира второто попадение за „гладиаторите“ в 32-ата минута. Накрая Александър Димов спря с нарушение, откъсващ се играч на домакините и беше отстранен с червен картон.

След последния сигнал Петър Кюмюрджиев, старши треньор на Созопол изрази пред Sportal.bg недоволството си от съдийството в двубоя:

„Безобразно работа на главния съдия Светослав Лазаров. С неадекватните си отсъждания накъсваше играта и не остава два добри отбора да играят футбол. Той просто развали мача. Върхът беше в 15-ата минута, когато не свири 200-процентова дузпа за игра с ръка на футболист от гостите. Нямам претенции към Спартак. Напротив, поздравявам ги. Заслужено спечелиха“.

Междувременно стана ясно, че Кирил Акалски влиза в щаба на Димитър Иванов като негов помощник в отбора на Спартак (Пловдив). Кирил е роден на 17 октомври 1985г. в Пловдив и е бивш вратар. В своята футболна кариера е преминал през редица отбори, сред които Левски, Берое, Локомотив Пловдив, Етър, Марица, като е играл и в Германия.