Крумовград сложи край на серията от загуби в шампионата. Отборът, играеш домакинските си мачове в Пловдив, се наложи с 2:0 над последния в класирането Септември. С трите точки сините се измъкнаха поне за известно време от дъното на таблицата, където бяха допреди този мач, в компанията на днешния си съперник.

Началото на двубоя се забави, след като един от прожекторите на стадиона угасна и Драгомир Драганов забави старта на срещата. Все пак след разговори с двамата треньори мачът започна със 7 минути закъснение.

Очаквано домакините влязоха по-активно в двубоя и още в началните минути Матеус Соуса на два пъти обстрелва Шейтанов, който не позволи да бъде преодолян. В 10-ата минута пък Патрик Луан се размина с топката във вратарското поле.

Натискът на домакините даде резултат в 26-ата минута. Серкан Юсеин подхвана атака и продължи надясно към Патрик Луан. Бразилецът пусна остро центриране във вратарското поле, където Матеус Соуса изпревари Страхиня Керкез и отблизо прати топката зад гърба на Димитър Шейтанов – 1:0 за Крумовград!

След гола столичани тръгнаха по-смело в атака, но стигнаха само до няколко разбърквания в наказателното поле на съперника.

Крумовград започна активно и втората част, което бързо доведе до нов гол. В 49-ата минута Патрик Луан навлезе отдясно в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията за Матеус Соуса, за когото бе детска игра да отклони топката в опразнената врата за 2:0.

Треньорът на гостите Николай Митов реагира веднага с две смени и в 71-ата минута Септември пропусна да върне интригата в мача. Резервата Степанавичус центрира в наказателното поле, където най-високо скочи Бертранд Фурие, но ударът му с глава мина покрай вратата.