Отборът на Локомотив Пловдив триумфира в детския футболен турнир за Купа “Краси Костов”, който се проведе в Асеновград. Малките “смърфове” станаха шампиони при набори 2012 и 2015, като и в двата случая победиха във финалните мачове градския съперник Ботев. При набор 2012 локомотивци спечелиха с убедителното 4:0, а при набор 2015 финалната битка приключи след изпълнения на дузпи. Турнирът за Купа “Краси Костов” бе доста силен, а в него участваха отборите на Локомотив, Ботев, Ботев 2002, Арда, Тракия (Пловдив), ФА Пловдив, Шипка старс (Асеновград) и др. Третото място в надпреварата при набор 2012 спечели тимът на Марица. Жълто-сините, водени от треньора Красимир Иванов, получиха и една от индивидуланите награди – за “Най-добър халф“.

Привържениците на Локомотив Пловдив, обединени в групата “The Magic of Plovdiv”, използваха официалната си страница във Фейсбук, за да излязат с гневна позиция. Тя е насочена към треньора от ДЮШ на Ботев (Пд) Даниел Спасов, който според тях обиждал децата от Локомотив, а след това ударил служебно лице и се стигнало до намеса на полицаи:

Приятели,

Искаме да изкажем възмущението си от треньора на ДЮШ Ботев Пловдив, набор 2015 – Даниел Спасов.

По време на турнира “Краси Костов” в късния следобед на първия ден докато децата от Локомотив Пловдив се радваха на заслужена победа, Даниел Спасов се заяжда с тях – с ДЕЦАТА на Локомотив, използвайки обидни думи и коментари “Какво се радвате, бе, утре ще плачете!”

По време на финалната среща последва навлизане на терена от негова страна и скандал с рефера на двубоя. Няколко минути по-късно пореден скандал с рефера на срещата и поредно селско държание – удар към служебно лице, намеса на двама от присъстващите полицаи, и всичко това пред очите и ушите на децата ни!

Не можем да приемем факта, че детският футбол, който единствено трябва да носи радост и да възпитава уважение, превръща в нормално поведението на подобни “треньори”, които явно не правят разлика от сбиване в селска дискотека и детска футболна среща.

Е, г-н Даниел Спасов, нашите деца се радваха и след края на финалната среща, а жалкото Ви поведение ще продължи да служи за пример как НЕ трябва да се държи никой в 21-ви век! Дано родителите на децата в отбора Ви по-бързо го разберат, защото последствията може да са пагубни.