Локомотив (Пд) постигна победа и равенство срещу Ботев в Коматево в двата мача от Елитните групи, които се играха в понеделник:

Отборът на Локомотив (Пловдив) до 15 години постигна победа като гост над Ботев (Пловдив) в поредния кръг на Елитната група. Възпитаниците на Григор Георгиев спечелиха с 3:2 на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”.

Двубоят започна отлично за “черно-белите”, които поведоха още в 3-ата минута чрез автогол. В 10-ата минута локомотивци удвоиха своята предина, като точен бе Мустафа Алиев. Последваха още няколко сериозни шанса за Локомотив пред вратата на Ботев. “Жълто-черните” от своя страна успяха да намалят резултата в 27-ата минута за 1:2.

В 70-ата минута Локомотив реализира отново за 1:3, а голмайстор бе Николай Неделчев. Домакините намалиха в самия край за крайното 2:3.

В хода на срещата “черно-белите” показаха много добър футбол, като на два пъти нацелиха и гредите, а от своя страна вратарят Синан Чешли се отчете с важни намеси през втората част.

Отборът на Локомотив (Пловдив) до 16 години записа равенство при гостуването си на Ботев (Пловдив) в мач от Елитната група. “Черно-бели” и “жълто-черни” завършиха при резултат 1:1 на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”.

Двубоят бе равностоен през първите 45 минути, като преобладаваше битката в центъра на терена. В 40-ата минута, при една от своите атака, домакините успяха да поведат в резултата за 1:0.

“Черно-белите” потърсиха равенството през второто полувреме. Момчетата на Добрин Орловски заиграха по-добре и показаха характер, като създадоха няколко чисти ситуации за гол пред вратата на домакините, но гредата и добрите намеси на стража на Ботев попречиха на локомотивци. Все пак “черно-белите” не се отказаха до последно и успяха да стигнат до гол в 87-ата минута. Негов автор бе Благой Полежански. “Черно-белите” потърсиха и пълен обрат, но въпреки добрата си игра не успяха да стигнат до ново попадение.