Момчетата от Лудогорец U16 записаха отличен резултат 6:0 срещу тима на Етър (Велико Търново). Срещата от V кръг на Елитното първенство се изигра в комплекс "Гнездо на орли".

Резултатът откри Джем Андонов след точно изпълнена дузпа в 14-тата минута. Нарушението бе отсъдено за игра срещу Николай Попов. Самият той удвои преднината на разградчани с красив гол 5 минути по-късно. Отново Джем Андонов се разписа във вратата на "болярите", за да направи резултата класически 3:0 в 33-тата минута. Головото шоу не спря дотук, като само пет минути по-късно Тимур Мустафа също записа името си сред голмайсторите. По този начин само за първите 45 минути игра младите "орли" вече водеха пред своя съперник с 4 гола аванс.

Макар да натрупаха осезаема преднина, юношите на Лудогорец не оставиха стража на Етъра да си поеме дъх. Още в 67-тата минута Васил Иванов вкара за 5:0 с удар извън наказателното поле. Тимур Мустафа отново оплете кълбото в мрежата на Етър за крайното 6:0, което оформи в 88-та минута.

 

Дузина други бяха създадените положения за гол, с които Елитните "орли" можеха още повече  да увеличат своята преднина. С пропуски се отчетоха Калоян Георгиев и Петър Клявков, Преслав Стойков също беше близо да отбележи за своя тим, а удар на Веселин Атанасов срещна напречната греда през второто полувреме.

Доволен съм от показаното от играчите на терена, както и от тяхното себераздаване. Радостен съм, че противникът не успя да застраши сериозно нашата врата, а ние не спряхме да търсим още попадения макар сериозната ни преднина в резултата. Продължаваме да работим, за да се подобряваме, заяви старши треньорът на Лудогорец U16 Милен Маринов.

В следващия шампионатен мач подрастващите "орли" ще гостуват на Национал в София.

Елитните играчи на Лудогорец U15 победиха с 1:0 Етър (Велико Търново). Малките "орли" извоюваха поредната си победа в мач от V кръг в първенството. Срещата бе играна в комплекс "Гнездо на орли".

Още в началните минути на първата част на мача разградчани упражниха контрол над играта, но така и не съумяха да създадат достатъчно положения за гол. През втората половина на първите 45 минути момчетата на Свветлин Иванов се активизираха и последваха чисти ситуации, с които можеха да излязат напред в резултата. Пропуски на играчи обаче ги лишиха от откриващия гол и така първото полувреме завърши с нулев резултат.

Скоо след подновяването на играта офанзивата на Лудогорец продължи, а топката на два пъти срещна гредата на "виолетовите". Последвалите отлични положения за гол пак бяха пропуснати от нападателите на Елитните "орли". В крайна сметка резултатът бе открит в 60-тата минута чрез Александър Александров. До попадението се стигна след центрирана топка отдясно на Виктор Жеков. Същият гол двамата съотборници сътвориха в мача от четвърти кръг срещу Локомотив в Пловдив.

Юношите на 13-кратния футболен шампион на България продължиха да държат инициативата до края на срещата, но така и не съумяха да увеличат своята преднина.

Доволен съм от старанието на момчетата, но не и от завършващата фаза при чистите голови положения. Точно върху това ще работим, за да се представяме по-успешно в следващите мачове, коментира старши треньорът на Лудогорец U15 Светлин Иванов.

А в следвщата шампионатна среща младите "орли" предстои да гостуват на Национал в София.