Черноморец продължава безпогрешния си ход от началото на сезона. Този път „акулите“ победиха убедителни в турнира за Купата на България, побеждавайки като домакини Ямбол с 7:1. По този начин възпитаниците на Ангел Стойков продължават към същинската фаза на надпреварата, където вече се включват и отборите от Втора лига.

Малко преди началото на срещата се изсипа пороен дъжд, който продължи и в началните минути. Това доведе до наводняване на места на терена, което затрудни действията и на двата отбора.

Черноморец започна ударно и поведе след по-малко от 60 секунди игра. Удар на Павел Георгиев срещна дясната греда. При последвалото разиграване обаче в наказателното поле бе намерен Живко Петков, който от чиста позиция порази целта за 1:0.

„Акулите“ удвоиха аванса си след половин час игра. Емануил Манев проби отляво, нахлу в наказателното поле и стреля. Вратарят на гостите изби, но при добавката Живко Петков не сгреши на празна врата за 2:0.

В 39-ата минута резултатът придоби класическо измерение. Недобре изчистена топка от защитата на Ямбол стигна до Олексей Геловани, който от над 20 метра с удар от воле намери долния ляв ъгъл на вратата за 3:0.

Черноморец започна второто полувреме като първото – с гол. След 120 секунди игра през втората част Тодор Чаворски получи в наказателното поле и с нисък удар по диагонала се разписа за 4:0.

Скоро след това далечен удар на Павел Георгиев срещна напречната греда.

В 58-ата минута Ямбол върна едно попадение. Николай Янков вкара гол-близнак на този на Геловани, но в горния ляв ъгъл на вратата, с което резултатът стана 4:1.

В 65-ата минута шут на Тодор Чаворски от наказателното поле се отби от дясната греда.

В 80-ата минута дойде най-красивият момент в мача. Тодор Чаворски с изстрел от около 55 метра прехвърли излезлия напред вратар на гостите за 5:1.

В 86-ата минута Чаворски центрира от корнер, а Стоян Кижев засече неспасяемо с глава за 6:1.

В последната секунда на двубоя Чаворски направи индивидуален рейд и поднесе топката на Георги Бинев, който на празна врата оформи крайното 7:1.