Ботев (Враца) и Спартак (Варна) завършиха наравно 1:1 един срещу друг в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига.

Мартин Бачев си отбеляза автогол в 56-ата минута, но Даниел Генов изравни в 77-ата минута. Гостите могат повече да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като имаха инициативата, особено в края на срещата. Интересното е, че за наставниците и на двата тима това бе повторен дебют начело на отборите. Христо Янев се завърна в Ботев след само три месеца отсъствие от Враца. През изминалата кампания специалистът успя да спаси “зелените” от изпадане, но в началото на месец юни напусна клуба. На негово място пристигна Тодор Янчев, но след не особено успешния старт на новата кампания се стигна до завръщането на Янев. Във Варна пък Кирякос Георгиу се завърна след като бе начело на тима във Втора лига преди няколко години. След подялбата на точките Спартак поне временно се изкачи на втора позиция с актив от 15 точки. Ботев от своя страна е на 12-о място със седем. Срещата започна равностойно, като в първите 20 минути до сериозни опасности пред някоя от двете врати не се стигна.

В края на полувремето Спартак взе инициативата и на два пъти Антонио Вутов бе близо до откриване на резултата, първо обаче ударът му с левия крак не бе точен, а след това с глава не насочи добре топката и тя бе спасена от Федерико Бариос. В 56-ата минута гостите откри резултата. При един дълъг пас към наказателното поле Ромееш Ивей опита да свали с глава към Ахмед Ахмедов, но там Бачев опита да го блокира, което обаче се оказа автогол в собствената му врата. В 69-ата минута домакините можеха да изравнят на два пъти. Първо удар на Даниел Генов бе спасен от Величков, а след това шут на Мартин Смоленски отново бе изваден от стража на варненци, като в последствие топката кацна и на гредата, за да излезе в ъглов удар.

В 77-ата минута все пак Ботев изравни. Недобро отиграване на Александър Цветков позволи на Генов да се окаже на стрелкова позиция и със силен диагонален удар направи 1:1. До края на срещата гостите бяха по-активният тим и бе по-близо до попадението, но то така и не дойде и двата тима се примириха с равенството.

БОТЕВ (ВРАЦА) 1:1 СПАРТАК (ВАРНА)
0:1 Бачев (56-а)
1:1 Генов (77)

БОТЕВ (ВРАЦА): 34. Бариос, 11. Ачков, 29. Бачев, 33. Цонков, 25. Лозев, 70. Георгиев, 21. Траоре, 9. Генов, 24. Смоленски, 7. Василев, 19. Переа

СПАРТАК (ВАРНА): 76. Величков, 21. Конате, 4. Пърце, 44. Грънчов, 6. Цветков, 5. Бауренски, 14. Ивей, 8. Лесняк, 16. Илич, 39. Вутов, 29. Ахмедов