Локомотив Пловдив получи нов гол от съблекалнята, но се справи и привидно с лекота обърна Хебър до 3:1. С два гола в продължението обаче гостите стигнаха до шокиращо за домакините развитие на срещата и откраднаха точка от Лаута!

Гостите от Хебър Пазарджик стартираха мача ударно, след като откриха резултата още в третата минута. Играчите на Локомотив Пловдив допуснаха грешка в своята половина, а преди да са изтекли още и 60 секунди от двубоя Ивайло Иванов извърши нарушение, като събори Наби Макни точно пред наказателното си поле, за което получи жълт картон от съдията. От последвалия пряк свободен удар Душан Вукович стреля директно, като прехвърли стената и с помощта на горната греда отбеляза прекрасно попадение във вратата на домакините – 0:1.
Последва натиск от страна на Локо Пловдив, който изравни резултата в 15-ата минута. Ангел Лясков получи отляво в половината на Хебър и след това даде чудесен диагонален пас за Жулиен Лами, който овладя топката на границата на наказателното поле, справи се с Божидар Пенчев, макар и от втория опит, и със силен удар в близкия горен ляв ъгъл на Петър Дебърлиев отбеляза за 1:1. Пет минути по-късно се стигна до отменено попадение. Отново Ангел Лясков изведе Владимир Медвед отляво, който проби по фланга, навлезе и стреля отлично към далечния ъгъл, като я прати в мрежата. Попадението, обаче, бе разгледано за засада на беларусина със системата ВАР и в крайна сметка бе отменено заради нередовна позиция на Медвед при подаването към него. Пълният обрат, обаче, стана факт в 33-ата минута. Гостите от Пазарджик загубиха много лесно топката, като грешката бе на вратаря Петър Дебърлиев, който подари кълбото на много активния Лясков, след което записа поредна асистенция. Крайният бранител изведе Димитър Илиев на границата на наказателното поле, а капитанът на „смърфовете“ овладя с десния крак и веднага стреля с левия в обратния ъгъл, което изненада Дебърлиев – 2:1. В 54-ата минута Локомотив Пд до голяма степен си подпечата успех с трето попадение. Капитанът Димитър Илиев даде хубав пас за Жулиен Лами отдясно в наказателното поле, а след това французинът нанесе мощен удар в горния близък ляв ъгъл на вратата на Дебърлиев, с което вкара втория си гол в мача за 3:1. В 68-ата минута Медвед стреля опасно покрай вратата на Хебър.

Минута след появата си в игра Мартин Петков покачи резултата на 4:1, възползвайки се от добър пас в коридор между бранителите. ВАР за втори път се задейства и отмени попадението на Локомотив заради засада на Петков.

Черно-белите обаче се отпуснаха в края на мача и в началото на 6-минутното продължение гостите успяха да намалят преднината на домакините, и резултата стана 3:2. Калоян Кръстев беше забравен от защитата на домакините и с точен удар по земята преодоля Томов. Това направи последните 5 игрови минути по-напрегнати за Любо Пенев и момчетата му на терена. В самият край на продължението третият удар в очертанията на вратата доведе до трети гол в полза на гостите и така бе оформено крайното 3:3. Набил Макни донесе равенството в последната секунда.