Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Любослав Пенев, опита да внесе спокойствие и прие философски изпуснатата победа срещу Хебър Пазарджик. „Черно-белите“ водеха с 3:1 до 90 минута, но не съумяха да задържат успеха.

Пенев остана на мнение, че в отбора ще си направят нужните отзиви, но обясни, че тимът му върви в правилната посока и се развива.

“Изпуснахме победата, не успяхме да запазим преднината. Започнахме неконцентрирано мача, но както и да е. Имахме ситуации и при 3:1, отмениха ни два гола. Доволен съм, поздравих ги момчетата, но трябва да съжаляваме. Вместо 3 взимаме една точка. Трябва да си направим точните поуки.

Може и да е имало някакво отпускане, но в крайна сметка мачът не е свършил. Мен ме интересува защо след 3:1 не успяхме да затворим мача. Ще анализираме. Съжаляваме, но другиаят път трябва да затворим мача по-рано.

Цяла седмица коментираме, че трябва да започнем мача изключително концентрирано, но се получи точно обратното – започнахме с пасив.

Към момента печелим точки – една, една, постепенно… На победния път сме, не се притеснявам, това ще го изчистим. Радва ме, че момчетата са всеотдайни. Съблекалнята трябва да е спокойна.

За новите попълнения – питахме, но не знам кога ще са готови за игра, защото не знам колко дълго ще продължи процедурата.”