Секирово загуби гостуването си на посредствено представящия се тим на Родопа (Смолян). Домакините заслужиха успеха, а головете за тях отбелязаха Захари Николов в 15-та минута и Михаел Кисьов в 68-та минута. Така Секирово бързо развалиха доброто впечатление от победата в предишния кръг.

В мача бяха показани 9 жълти картона и два червени. “Родопа” играха близо 50 минути с човек по-малко, след като главният рефер Николай Запрянов изгони с директен червен картон вратаря Алекс Василев за недопустима игра извън наказателното поле. Ситуацията в 42-та минута принуди треньорът Бачков да извърши принудителна смяна, като играта напусна Захари Николов, а на негово място влезе Тодор Малинов, който пази до края на мача и се отличи с добри изяви. Мачът догледа от трибуните старши треньорът на “Секирово” Николай Домакинов, заради оспорване на съдийско решение. Запрянов показа първо един жълт картон за спор на тъч, последва втори и съответно червен картон за Домакинов в 49-та минута.

Въпреки, че “Родопа” бяха с 10 играчи на терена създадоха доста голови положения и не позволиха на противника да застраши вратата им. Капитанът Теодор Стефанов пропусна сам срещу вратаря, както и Михаел Кисьов имаше шанс да вкара още едно попадение. Нападателят на “зелено-белите” се разписа и с асистенция при първия гол.

“Заслужена победа за нашия отбор. Лошото, е че гостите изнервиха съдията и това се отрази на мача. С оглед на създадените ситуации, победата е напълно заслужена. Благодаря на момчетата за себераздаването”, коментира треньорът на домакините Данаил Бачков.