Елитният отбор на Лудогорец U16 оглави временното класиране в шампионата. Те записаха своята пета победа в мач от шести кръг на първенството. Юношите на “орлите” победиха с 1:0 Национал на техен терен в София и така натрупаха аванс от 16 точки без допусната загуба от началото на сезона.

Победното попадение бе реализирано в края на мача. Успехът за своя тим донесе Веселин Атанасов в 90-тата минута след асистенция на Николай Попов.

Разградчани имаха възможност да постигнат по-убедителна преднина, но натрупаха куп пропуски още през първите 45 минути. Васил Иванов не успя да се възползва от изгодна ситуация, след като стреля над вратата, а ударът му срещна напречната греда. Петър Клявков също се размина с попадение след центрирана топка от фланга, а Станислав Иванов не намери очертанията на вратата след удар с глава.

През втората част с пропуски на два пъти се отчете Васил Иванов, който се оказа очи в очи срещу вратаря. Веселин Атанасов пропусна да се възползва от изгодна голова ситуация, а Тимур Мустафа също не успя да се разпише за своя отбор.

Не успяхме да покажем играта от последните ни мачове, но бяхме по-добрия отбор на терена! Не съумяхме да отбележим още от многото създадени голови ситуации за по-изразителна победа, но поздравявам момчетата за демонстрирания характер в преследването на трите точки до последно. Проодължаваме да работим за подобряване стила ни на игра, коментира старши треньорът на Лудогорец U16 Милен Маринов.

В следващия, седми кръг от Елитното първенство разградчани ще посрещнат опонентите от Арда (Кърджали).

Юношите на Лудогорец до 15 години записаха своята пета победа в Елитното първенство. В мача от шестия кръг победиха Национал в София с 1:0 и трите точки ги издигнаха до върха в шампионата. Подреждането във временната таблица е при неизиграни всички срещи в първенството.

Единственото попадение в мача отбеляза Александър Александров през първата част на срещата. До гола се стигна след центрирана топка от ляво на Ахмед Манаф.

През първото полувреме младите “орли” демонстрираха повече футболни достойнства, контролираха играта и създадоха редица голови положения.

След подновяването на играта разградчани започнаха да губят единоборствата с противниците, но успяха да съхранят головия си аванс да последния съдийски сигнал.

“Доволен съм от старанието на момчетата, продължаваме да се готвим, за да се представим успешно и в следващия си шампионатен мач”, заяви след края на мача старши треньорът на Лудогорец U15 Светлин Иванов.

В седмия кръг от първенството Елитните “орли” предстои да посрещнат у дома Берое (Стара Загора).