Треньорът на Милан Пауло Фонсека не бе никак доволен след загубата с 1:3 от Ливърпул в Шампионската лига. Той обвини играчите си, че не с спазили плана за мача, който са подготвили в тренировките. Според него на отбора му липсва увереност и сам си създава проблеми, които после не може да реши.

"Изправихме се срещу Ливърпул, който е голям отбор. Започнахме добре в атака и в защита, но след това допуснахме два гола от статични положения, които промениха хода на мача. Загубихме баланс, защото на отбора му липсва увереност и сам си създава проблеми, защото не прави това, което сме подготвили в тренировките. Казах на играчите, че не може да правят подобни грешки в такъв мач. Освен това трябва да признаем, че Ливърпул има по-добре сглобен отбор от нас в момента. Трябва да продължим да работим, така че да имаме не по 20, а по 70, 80, 90 добри минути на мач. След втория гол просто спряхме да играем, а след това беше трудно да се върнем в мача", смята Фонсека.

След това той обясни по-подробно какво се обърка в играта на тима му.

"При първия гол трябваше да пазим техния централен защитник персонално. Бяхме се готвили за това. В същото време планът ни бе да разчитаме повече на Рафа Леао, който да играе един на един срещу техния десен бек, но и това не го изпълнихме. Мисля, че можем да играем с различни формации, но сме твърде слаби в защита, губим индивидуалните дуели и взимаме грешни решения. Опитвам се да намеря най-добрите характеристики на халфовете ни. Лофтъс може да играе като 8-ца или 10-ка. Райндерс не може да играе редом до Фофана. Не можем да играем 4-3-3, защото винаги имаме трима играчи, които атакуват навътре от крилата, включително и Пулишич. Смятам, че през първото полувреме имахме три или четири добри ситуации, но бъркахме последния пас. Харесва ми вариантът с двама в средата на терена, като Райндерс, Лофтъс и Пулишич да комбинират помежду си. Така създадохме най-сериозните опасности", допълни наставникът.

Следвай ни: