Ботев (Ихтиман) загуби от лидера ФК Кюстендил с 1:2 в мач от изминалия 9 кръг от Югозападната Трета лига.

„Няма този резултат да ни задоволява, но от играта съм доволен. Показахме друго лице в сравнение с предишните два двубоя – срещу Гранит (Владая) и Рилски спортист. Според мен играхме по-добре от противника, но самият резултат не ни удовлетворява. Допуснахме два гола от две статични ситуации, втората от които, в 45-ата минута, беше меко казано пресилен фаул, даден от съдията“, коментира Валери Свиленов пред официалния сайт на Ботев (Ихтиман).

„Разбира се, че ми хареса нашата реакция след техния първи гол, тъй като бързо изравнихме резултата. Така искам да изглежда отбора, но не и да допускаме първи попадение в нашата врата“, добави наставникът.

„Със сигурност повече ме е яд заради резултата, отколкото да съм доволен от играта. Да, подобрихме играта си, но резултатът не е добър за нас. Съжалявам, че един човек, облечен в жълто – имам предвид съдията, се подигра с труда на момчетата. Този рефер ни ръководи втори мач от началото на сезона и втори мач ни взима малко от щастието. Надявам се повече да не го виждам до края на първенството…“, каза още специалистът.

„Според мен той знаеше и му беше подсказано, че противникът има добър изпълнител на фаулове от подобни положения. В ситуацията за втория им гол видя, че ситуацията е изключително удобна и затова даде прекия свободен удар. За мен изключително пресилен фаул“, завърши Валери Свиленов.

Следвай ни: