Лудогорец до 17 години надделя убедително над Локомотив (Пловдив) в срещата от V кръг в първенството завърши с изразителния резултат 5:1. Мачът се изигра на един от терените в комплекс „Гнездо на орли“. През първото полувреме подрастващите „орли“ установиха пълно надмощие над своя противник и демонстрираха силна игра. Момчетата на Росен Маринов създадоха редица ситуации за гол, докато не позволиха тяхната мрежа да бъде застрашена.

Ивайло Тодоров откри резултата в 8-та минута след първия съдийски сигнал. За попадението спомогна комбинация отдясно и извеждащо подаване на Боян Иванов. Последва отменен гол, в който Илиян Гатински можеше да удвои преднината за своя тим. В 19-тата минута на мача резултатът все пак набъбна благодарение на Максим Минков, който майсторски засече с глава центриране на Илиян Гатински. Головите попадения продължиха да се нижат във вратата на гостите и в 24-тата минута резултатът стана класически, като точен за 3:0 бе Велислав Иванов. Той се оказа най-съобразителен в наказателното поле след изпълнение на статично положение. До края на първото полувреме Лудогорец U17 вече водеше убедително с 4:0 чрез Боян Иванов, а за попадението помогна головият пас на Максим Минков.

След подновяването на играта юношите на „железничари“ намалиха изоставането си в резултата. Стражът на разградчани Християн Иванов спаси отсъдената дузпа, но след добавка на играч на гостите се стигна до 4:1. В 62-рата минута Максим Минков вкара втория си гол в срещата и така оформи крайния резултат 5:1. Попадението си реализира отново с красиво изпълнение с глава след центриране на Станислав Иванов. До края на мача младите „орли“ имаха още положения за гол, като веднъж срещнаха и гредата на пловдивчани.

Следвай ни: