Опитният сръбски център Марко Подрасчанин може да се завърне в Кучине Лубе (Чивитанова), ако смени спортната си федерация от сръбска на италианска, пише най-големият волейболен сайт в Италия и света volleyball.it. 37-годишният Подрасчанин, който се отказа от националния отбор след края на Олимпиадата в Париж 2024, е задействал съответните процедури за това.

Зелената светлина за това вече трябва да е дадена от сръбската федерация към италианската. Ако успее това да стане в най-близки срокове, то Потке, както е известен сърбинът, ще подсили Лубе и това ще бъде последния му сезон на клубно ниво. В същото време ще остави възможност на клуба да привлече още един център чужденец.

Марко Подрасчанин има 17 последователни сезона в италианската Суперлига - един в Кориляно през 2007/08, след това осем години в Лубе, четири в Перуджа и четири в Тренто. За това време е спечелил 4 титли на Италия, 3 Купи на страната, 6 Суперкупи, както по веднъж Шампионската лига (б.р. през миналия сезон с Тренто) и "Чалъндж Къп" (б.р. с Лубе през 2011-а година).

Следвай ни: