Баскетболният национал Иван Алипиев и неговият белгийски тим Антверп Джайънтс отстъпиха пред Морабанк Андора със 73:91 (20:26, 18:25, 21:29, 14:11) в "Глория Спортс Арена" в турския курорт Анталия в среща от първия кръг на квалификациите на Шампионската лига на ФИБА.

Така Антверп Джайънтс отпадна от надпреварата и ще продължи участието си в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа, докато Морабанк Андора ще срещне германския Телеком Бон във втория кръг на пресявките за групите на Шампионската лига.

Иван Алипиев бе сред най-полезните за новия си отбор и за минути 15 на терена завърши с 11 точки, 1 борба и 1 асистенция.

Баскетболистите на Морабанк Андора имаха предимство през целия мач, като на почивката водеха с 51:38, а след третата четвърт с 80:59.

Най-резултатен за победителите бе французинът Секу Думбуя с 19 точки и 6 борби, а за Антверп Джайънтс 16 точки, 2 борби и 5 асистенции реализира Майкъл Флауърс.

Също в Анталия утре (19 септември, четвъртък) българският шампион Рилски спортист ще се изправи срещу португалския Бенфика в мач от втория кръг от квалификациите на баскетболната Шампионска лига.

Следвай ни:

Снимки: Sportal.bg